Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najbolji kratki film Grin skrin festa – Fjordovi iz Norveške

    Za najbolji kratki film na drugom Međunarodnom festival ekološkog filma Grin skrin fest proglašen je norveški film „Fjord“, autora Skulea Eriksena, saopštio je danas organizator.

    Drugu nagradu u istoj kategoriji, na festivalu koji je u Beogradu trajao od 14. do 16. novembra, dobio je film „Vladari Dunava“, autora Dragana Nikolića.
    Nagrade za najbolje amaterske filmove dobili su film „Miljakovačka šuma“ (Osnovna škola „Ivo Andrić, kategorija autora do 18 godina), „Zeleni ekran“ (Krešimir Benić, Hrvatska, kategorija autora od 18 do 27 godina), „Spažatura“/“Đubre“ (Daniele Ruso, Orazio Valenti, Italija, kategorija autora preko 27 godina). Ostvarenje autora Gordane Crvenković „Šume Srbe Baračkog“ dobitnik je nagrade za najbolju TV emisiju, dok je ostvarenje „Tajna Rajkove pećine“, od autora Dejana Zlatića i Srđana Mitrovića dobitnik priznanja za najbolju TV reportažu.
    Specijalnu nagradu Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda dobio je film „Dobro drvo“, autora Olivere Milošević i Darka Kovača.

    Centar za unapređenje životne sredine, kao organizator festivala, ističe da je manifestaciju u Sava centru posetilo više od 5.000 građana, koji su imali priliku da pogledaju 64 filma u takmičarskom i revijalnom programu. Održano je i 13 radionica za učenike osnovnih i srednjih sksola, dok je izložbeni prostor festivala upotpunilo 11 izlagača. U akciji prikupljanje starih baterija u zamenu za olovke od recikliranog novca, koja je trajala tokom sva tri dana festivala, sakupljeno je više od 100 kilograma korišćenih baterija

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE