Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Microsoft pravi svoju društvenu mrežu „Socl“

    Internet portal The Verge našao se u prilici prvi videti demo verziju nove društvene mreže koju razvija Microsoft pod nazivom Socl (verovatno skraćenica od Social Life).

    Microsoft je naglasio kako se sam naziv mreže može promeniti, jer se radi o radnom imenu, a prema prvim sličicama odmah se može videti velika sličnost s Facebookom i Google Plus mrežama. Microsoft veruje kako ima pravu stvar stvorenu za uspeh, u šta se u ovom trenutku teško može poverovati, ali više ćemo moći reći tek kada je jednog dana isprobamo.
     
    Za sada je glavni adut Socla takozvani „Video parties„, koji funkcioniše na taj način da svoje prijatelje pozovete na zajedničko gledanje nekog videa na koji nabasate na internetu. Pozovete društvo, pričekate dok se napuni vaša virtualna „bioskopska dvorana“ i potom pokrenete projekciju filma.
     
    Ovo bi moglo biti dosta zanimljivo, posebno ako stvore mogućnost da vašim gledaocima delite virtuelne kokice, sokove, ili čak prodajete virtuelne karte za virtuelni novac. Možda vam to deluje malo šašavo, ali verujte da takve stvari obožavaju mnogi korisnici društvenih mreža, posebno korisnici različitih Facebook igara.
     
    U sadašnjoj fazi teško je reći hoće li Microsoft svoju društvenu mrežu zaista usavršiti tako da joj omogući konkurentnost, a za sada još ne postoji ni približan termin njenog pokretanja.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE