Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusija spremila 10 milijardi za evrozonu

    Ruski predsednik Dmitrij Medvedev rekao je danas da je Rusija spermna da ponudi 10 milijardi dolara Međunarodnom monetarnom fondu koji će biti iskorišćeni za podršku zemljama evrozone.


    Medvedev je to rekao u razgovoru sa sa direktorkom MMF-a Kristinom Lagard koja je došla u Moskvu kako bi zatražila podršku Rusije za zemlje evrozone.

    To je ujedno i njena prva poseta nekoj zemlji van EU od kako je u julu preuzela dužnost.

    Predsednik Rusije takođe je stavio do znanja da bi, zauzvrat, njegova zemlja želela da ima veću ulogu u međunarodnim finansijskim institucijama.

    Rusija je jedna od država koje se zalažu za davanje veće uloge u procesu odlučivanja zemljama u razvoju.

    S druge strane, Lagardova je u intervjuu koji je danas objavio Komersant poručila da je Rusija jedna od važnijih država u Grupi 20 i jedna od 10 glavnih vlasnika akcija MMF-a.

    Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su zemlje BRICS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) akumulirale hiljade milijardi dolara deviznih rezervi koje su spremne da ulože u evrozonu, ali pod uslovom da im se obezbedi veća uloga u finansijskim organizacijama.

    Direktorka MMF-a će posle Rusije posetiti Kinu i Japan, gde će takođe pokušati da obezbedi finansijsku podršku za države evrozone.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE