Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    IGB otvara fabriku u Inđiji

    Kompanija IGB Automotiv u Inđiji otvara novu fabriku za proizvodnju grejača za automobilska sedišta i senzora za sigurnosne pojaseve, u koju uloženo 3 miliona evra.
     

    Direktor IGB Automotiv Nebojša Dragićev kaže da će se u novom pogonu od 8.000 kvadratnih metara, proizvoditi za renomirane kupce iz autoindustrije, a u planu je zapošljavanje još 100 radnika do kraja 2012. godine.

    „Preduzeće u Inđiji je osnovano 2007. godine i u njemu je u iznajmljenoj hali zaposleno 133 radnika koji su proizvodili 100.000 grejača za sedište godišnje. Naredne godine, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, zaposlili smo još 48 radnika i povećali proizvodnju na 1,5 miliona komada grejača godišnje“, rekao je Dragićev.

    Prema njegovim rečima, IGB Automotiv danas ima 650 radnika i proizvodi oko šest miliona grejača za automobilska sedišta.  „Mislim da je naš primer lep model poslovanja jedne strane kompanije u Srbiji, koja je pre četiri godine počela od nule. Posebno nas izdvaja činjenica da 90 odsto zaposlenih čine žene“, kazao je Dragićev.

    IGB Automotiv je ćerka firma nemačke kompanije IG Bauerin, a ima pogone i u Češkoj, Kanadi, Kini, Južnoj Koreji i Meksiku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE