Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Korisnici „tablet“-a sve više plaćaju čitanje vesti

    Više od polovine vlasnika tableta u SAD-u koristi svoje uređaje za čitanje vesti na dnevnoj bazi, ALI većina još nije spremna platiti za taj sadržaj.
     
    U studiji koju je sproveo Pew Researchov Center Project for Excellence in Journalism i Economist Group ustanovljeno je kako oko 77% vlasnika tableta koristi svoj uređaj svaki dan, provodeći s njemu u proseku ukupno oko 90 minuta. Čitanje dnevnih novosti je treća najpopularnija aktivnost, a 53% ispitanih izjavilo je kako čita vesti na tabletu svakog dana. Od čitanja vesti samo je popularnije pregledavanje Interneta koje svaki dan praktikuje 67% ispitanih, a onda koriščenje elektronske pošte sa 54% korisnika obuhvaćenih ispitivanjem.
     
    Ukoliko se detaljnije analiziraju podaci vezani uz korisnike koji svakodnevno čitaju vesti, oko 33% ih je izjavilo kako nakon što su kupili tablet više vremena provode čitajući vesti. Isti postotak je izjavio kako sada pronalazi nove izvore informacija na svojim tabletima, koje nisu nikad koristili na svojim računarima ili televizorima.
     
    Ali, samo 14% onih kojih čitaju novosti na tabletima je izjavilo da je platilo za sadržaj, a narednih 23% je izjavilo kako su pretplatnici na štampano izdanje novina ili časopisa koji uključuje i pristup digitalnim sadržajima.

    Studija je sprovedena tokom leta i rane jeseni, a kombinuje rezultate nekoliko nezavisnih ispitivanja korisnika. U prvom ispitivanju obuhvaćena je opšta publika, dok su druga dva ispitivanja obuhvatila više od 1.000 korisnika tableta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE