Zbog gripa neophodan dovoljan unos vitamina i minerala

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zbog gripa neophodan dovoljan unos vitamina i minerala

  Mutacije virusa, globalne pandemije gripa i bakterije otporne su na pojedine antibiotike pa je neophodno raditi na prevenciji i jačanju imuniteta organizma optimalnim unosom vitamina i minerala, rečeno je danas na skupu “Imunitet temelj odbrane organizma”.
   

  Imunolog Kliničkog centra Srbije doc. dr Aleksandra Perić-Popadić ukazala je da je najbolji lek preventiva, a predstavljen je novi preparat poslednje generacije “bion”, podseća se u saopštenju sa skupa koji je organizovala nemačka farmaceutska kompanija Merk (Merck).

  Specijalista ishrane i profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu prof. dr Jagoda Jorga rekla je da je ishrana savremenog čoveka označena najčešće kao preobilna, a da zapravo ne zadovoljava potrebe organizma za mikronutrijentima neophodnim za optimalno funkcionisanje organizma. Ona je ukazala da je građanima povremeno neophodan neki dijetetski dodatak u koji spadaju i preparati koji pored vitamina i minerala sadrže i probiotike, posebno u vreme epidemija kada su potrebe organizma značajno povećane.

  Na skupu je rečeno da preparat “bion” obuhvata kombinaciju vitamina, minerala i probiotika čime omogućuju stabilan odgovor organizma na stalne negativne uticaje iz spoljašnje sredine, podseća se u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE