Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Makedonija: Zamenili bebe u bolnici

    U bolnici u makedonskom gradu Kočani, 120 kilometara od Skoplja, zamenjene su novorođene bebe, te je majka koja je rodila devojčicu kući odnela muško dete.
     
    „Kada smo došli kući iz bolnice videli smo da je beba zamenjena. Kada smo pitali sestru u bolnici gde je naša beba, ona je kazala da nam je dala bebu, ali mi smo videli i različite brojeve na pelenama“, izjavio je za televiziju Kanal 5 otac zamenjene devojčice.

    On je napomenuo da su se ovih dana u bolnici rodile četiri bebe, blizanci i jedna devojčica i jedan dečak, i zapitao se šta bi se dogodilo da su sve četiri bile devojčice. „Mogli smo nikad da ne saznamo koje je naše pravo dete“, rekao je on, dodajući da su slučaj odmah prijavili policiji, a počeo je i postupak DNK analize.

    Druga porodica nije imala vremena da otkrije odmah zamenu, zato što je majka ležala u bolnici gde se oporavljala od carskog reza i nije stigla da raspovije bebu.

    U bolnici su naveli da greška nije bila namerna. „Nije cela bolnica kriva za ovo, sestra će biti kažnjena“, kazao je rukovodilac odeljenja za akušerstvo u bolnici u Kočanima, Fonzi Jurikov.

    Roditelji beba koje su zamenjene ne žive u istom gradu, tako da je muška beba otputovala 70 kilometara dalje, u mesto Pehčevo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE