Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tači: Pitanje Kosova je davno rešeno

    Premijer Kosova Hašim Tači rekao je da će barikade na severu Kosova biti uklonjene postepeno i bez nasilja, i ocenio da je pitanje prelaza Brnjak i Jarinje „završeno“.
     
    Tači je u intervjuu za današnje izdanje lista „Danas“ ustvrdio da je Kosovo kao nezavisna i suverena država danas nepromenljiva politička činjenica i da ako se pod političkim dijalogom podrazumevaju pregovori o statusu Kosova do toga neće doći.

    To je pitanje, smatra on, rešeno poodavno,“ faktički 1999, dok je pravno to fromulisano i primenjeno od 17. februara 2008, nakon usvajanja Ahtisarijevog plana i proglašavanja nezavisnosti“.
     
    On je rekao da politika „barikadiranja“ najviše šteti srpskom stanovništvu i da je beskorisna, i da barikade ne mogu da opstanu još dugo, jer je svakim danom sve više incidenata, ranjavanja, bezakonja.

    „Samoizolacija na kraju vodi ropstvu kriminalcima i lažnim patriotama, kojima je ovo ništa do privremena zarada. Žalosno je videti da je tamošnje stanovništvo barikadiranjem, u obruču tih kriminalnih struktura, dovelo sebe u jako nezavidan položaj“, rekao je Tači.

    „Na Kosovu žive i postoje Srbi, koji zajedno sa Albancima i ostalim zajednicama čine današnju mladu državu. Što će oni više učestvovati u javnom životu i razvoju Kosova, to će Kosovo više biti zajedničko i prosperitetno“, rekao je Tači u intervjuu za „Danas“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE