Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski švercer predvodio napad na Jarinju

    Srpske obaveštajne službe, izvestile Odbor za bezbednost da su u sukobu s Kforom od Jarinja lokalne Srbe predvodio švercer sa severa Kosova Zvonko Veselinović.
     
    Sa njim je bila i njegova grupa od oko dvadesetak naoružanih ljudi. Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će, ako ima dokaza, nadležni organi pokrenuti postupak protiv Veselinovića, koga su i prištinski mediji označili kao organizatora napada na vojnike Kfora.

    „Niko ko je učinio krivično delo ne može da bude zaštićen, a naročito ako govorimo o nekim krivičnim delima koja pogađaju celokupno društvo i koja mogu da utiču i na međunarodni položaj naše zemlje“, rekla je Malovićeva novinarima u Beogradu.

    Blic piše da su podaci o tome da je Veselinović predvodio grupu o dvadesetak naoružanih ljudi, koji su izazvali incident na Jarinju od 27. septembra, proglašeni državnom tajnom, a oni, između ostalog, podsećaju da je Veselinović već ranije pominjan kao osoba koja se sumnjiči za paljenje barikada na Jarinju. Šta se odigralo u danu sukoba na alternativnom administrativnom prelazu kod Jarinja?

    Prema navodima iznetim pred skupštinskim Odborom za bezbednost, tokom noći je Veselinovićeva grupa podigla barikadu uz samu bazu Kfora. Kfor ovo shvata kao provokaciju, i u ranim jutarnjim satima, tačnije u 6 ujutro, zauzima tu barikadu, stavlja bodljkavu žicu i počinje da ruši barikade.

    Tri i po sata kasnije, u 9.30, grupa od oko dvadesetak Srba, predvođena Veselinovićem, napada Kfor, koji odgovara dimnim bombama i gumenim mecima. Srbi beže. Već oko 12 časova na mesto događaja stiže oko 1.000 Srba, ali i kamion u kojem je vozač i pratnja od dvadesetak Veselinovićevih ljudi naoružanih vatrenim oružjem i s makazama za sečenje žice.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE