Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Šapcu spremna revija predstava

    Novu pozorišnu sezonu u Šabačkom pozorištu 1. oktobra otvoriće revija „Teatar na dobrom putu“ tokom koje će biti izvedeno šest predstava.
     
    Reviju će otvoriti domaćin sa premijernom predstavom „Jovča“ u režiji Juga Radivojevića, kada će biti dodeljena i glumačka nagrada „Boris Kovač“. 

    Zrenjaninsko pozorište „Toša Jovanović“ nastupiće 2. oktobra sa predstavom „Zbogom Žohari! Balada o Pišonji i Žugi“ u režiji Slađane Kilibarde a 3. oktobra nastupiće BITEF Teatar sa predstavom „Ja i ti“ supervizora Mirjane Karanović. Dan kasnije Beogradsko dramsko pozorište predstaviće se komadom „Život je pred tobom“. 

    Zbog otkazivanja gostovanja zagrebačkog pozorišta Rugatno, dva poslednja dana festivala ponovo će nastupiti domaći glumci sa komadima „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ i „Pusti me da sanjam“, po tekstu inspirisanom životom Laze K. Lazarevića. 

    „Trenutno nas samo finansije sprečavaju da revija preraste u značajan srpski pozorišni festival. Mi se finansiramo iz gradskog budžeta i prodajom karata tako da zavisimo od platežne moći publike“, rekao je agenciji Beta Zoran Karajić, direktor Šabačkog pozorišta. 

    On je dodao da će novu sezonu obeležiti i otvaranje pozorišne galerije koja je po površini najveći izložbeni prostor u Šapcu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE