Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crnogorci grade stazu za Forumulu 1?

    Crnogorski savez auto-moto sportskih klubova (CGSAMSK) potpisao je ugovor sa Hermanom Tilkeom, prvim čovekom kompanije “Tilke inženjering” o “master planu” za izgradnju staze za trke Formule 1 u Crnoj Gori.
     



    To je juče saopštio Dragan Velimirović, osnivač CGAMSK, najavljujući da će ovih dana u Crnu Gori doći čelnici te kompanije koja je, inače, dizajnirala staze za F1 u Maleziji, Kini, Turskoj i drugde.

    Zajedno ćemo obići tri destinacije u Crnoj Gori i odlučiti koja je od njih najoptimalnija za održavanje trka, posle čega se ide u realizaciju, izjavio je Velimirović.
     
    Hoće li Crna Gora, u vreme kada je gotovo izvesno propala izgradnja basnoslovno skupog autoputa, ući u ogromnu investiciju izgradnje piste za bolide ili je, opet, reč samo o bajkovitom obećanju? Vlada se, zasad, ne izjašnjava o ideji koju je još u septembru 2008. u razgovoru za “Novosti” promovisao Svetozar Marović, visoki funkcioner DPS. On je tada kazao da je milijarder Berni Eklston zainteresovan da “cirkus na točkovima” dovede u Crnu Goru.

    – Već imamo Formulu 1 na moru, glisere “klase 1”, sada razmišljamo i o onoj na kopnu, rekao je Marović posle razgovora sa Eklstonovim prijateljem, kanadskim industrijalcem Valterom Volfom.

    Od tada, istina, nije mnogo urađeno na realizaciji ideje, ali je javnost i te kako zagolicala mogućnost da se bolidi “ferarija”, “renoa” i “meklarena” razlete Crnom Gorom.

    Vest je podgrejala i nagađanja gde bi mogla da bude pista. Po standardima za Formulu 1, nije dovoljno izgraditi samo autodrom, već i žestoku prateću infrastrukturu, pa se jedan prostor prosto “nacrtao” – Zetska ravnica. Tačnije, Ćemovsko polje neposredno u blizini Podgorice.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE