Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kfor ruši barikade i hapsi okupljene Srbe na Jarinju

    Sirene za uzbunu oglasile su se u Lešku i Leposaviću oko deset časova. Značajan broj lokalnih Srba već na prve zvuke sirena uputio se ka prelazu Jarinje. Jedinice Kfora rano jutros su pokrenule novu akciju uklanjanja barikada na administrativnom prelazu Jarinje i privremeno uhapsile više osoba.
     
    Ovaj put vojnici Kfora su započeli uklanjanje barikade od zemlje i šljunka na putu oko njihove baze iznad administrativnog prelaza Jarinje, na alternativnom putu.
     
    U toku ove akcije Kfor je privremeno uhapsio pet osoba, koje su dežurale ispred barikade na Jarinju. Takođe, Kfor od jutros hapsi sva lica koja koriste alternativni put oko Jarinja.
     
    Jutros posle 7 časova nemački vojnici lišili su privremeno slobode dva lica koja su se našla na tom putu iz pravca Raške. Načelnik civilne zaštite u Leposaviću Radomir Bogdanović je, takođe, uhapšen i dalje se nalazi u bazi Kfora iznad prelaza Jarinje, dok su ostali pušteni na slobodu.

    Pripadnici Kfora sinoć su sproveli akciju uklanjanja glavne barikade od šljunka, na putu koji administrativni prelaz Jarinje povezuje sa njihovom bazom u blizini, ali su Srbi nedaleko odatle postavili novu barikadu, kojom je i dalje blokiran putni pravac prema Jarinju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE