Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvorena Visoka poslovna škola u Leskovcu

    Leskovac je juče dobio savremenu zgradu za potrebe visokog školstva. Ministar prosvete Žarko Obradović i ambasador Kraljevine Norveške Nils Ragnar Kamsvag otvorili su u novo zdanje zgradu Visoke poslovne škole strukovnih studija. Kraljevina Norveška za izgradnju škole donirala je dva miliona evra, a još toliko su obezbedile Vlada Srbije i leskovačka lokalna samouprava.
     
    Nova zgrada se prostire na površini od 3.000 kvadratnih metara. Ima veliki amfiteatar, dve slušaonice koje mogu da prime po 100 studenata, zatim 10 manjih učionica, informatički kabinet, biblioteku, kuhinju i kancelarije za nastavno osoblje. Na Visokoj poslovnoj školi studiraće oko 800 studenata.
     
    – Izgradnja škole doprineće da se poboljša ekonomska situacija u samom gradu. Iako je to za sada samo zgrada, zajednički ćemo sve sve učiniti da je napunimo studentima jer tako ćemo doprineti ekonomskom razvoju. Mladi studenti će ovde učiti za život, a ne za školu – rekao je ambasador Norveške Nils Ragnar Kamsvag.
     
    U Srbiji ima 70 visokih poslovnih škola na kojima nastavu pohađa oko 65.000 studenata.
     
    – Novi objekat škole nije samo najlepši već je najznačajniji jer je znanje osnov svakog uspeha. Otvaranje škole pomoći će Leskovcu, ali i celom regionu. Mladi studenti će dobiti znanje preko savremenih akreditovanih programa i to stečeno znanje moći će da iskoriste u praksi – ocenio je ministar Obradović.
     
    Ministarstvo prosvete obezbedilo je 110 miliona dinara za izgradnju škole, lokalna samouprava 70, a sama škola je učestvovala sa 10,5 miliona dinara.
     
    – Lokalna samouprava nije imala dilemu da li je potrebna nova zgrade škole i zato je vrlo brzo obezbedila parcelu i potpuno je komunalno opremila. Kada budu završili školu, mladi ljudi će biti veliki potencijal za razvoj našeg područja, jer bez znanja nema razvoja nekog kraja – smatra gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić.
     
    Izgradnja škole počela je u maju prošle godine, a nastava za 400 studenata do sada je održavana u montažnom objektu, u kom je nekada bio smešten Tehnološki fakultet u Leskovcu. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE