Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kfor uklonio barikadu kod Jarinja

    Na glavnom putu kod prelaza Jarinje, vojnici Kfora buldožerom uklonili šljunak kojim su Srbi preprečili put, ali su Srbi nedaleko odatle postavili novu barikadu. Kfor pokušao da probije barikadu na alternativnom prelazu iznad Jarinja, ali je odustao, pošto su Srbi odbili da se sklone sa puta.


    20.50 – Pripadnici Kfora uklonili su barikadu od šljunka na putu koji prelaz Jarinje povezuje sa njihovom bazom, ali su Srbi nedaleko odatle postavili novu barikadu, kojom je i dalje blokiran put od Jarinja ka Leposaviću.

    20.05 – Srbi ojačavaju sve postojeće barikade na severu Kosmeta, posle pokušaja Kfora da ukloni barikadu kod Jarinja.  

    18.47 – Kfor pokušava da ukloni glavnu barikadu kod prelaza Jarinje. Poljski vojnici Kfora postavili kontrolni punkt kod Leposavića i vozila propuštaju jednom kolovoznom trakom, javlja reporter RTS-a.

    18.15 – Vojnici američkog kontigenta Kfora pokušali su da probiju barikadu na alternativnom prelazu iznad Jarinja, ali su ih Srbi, koji su stajali na putu, sprečili u toj nameri, javlja reporter RTS-a.

    14.59 – Borislav Stefanović razgovaraće sutra ili prekosutra u Briselu sa međunarodnim zvaničnicima o prelazima Brnjak i Jarinje. 

    Vojnici Kfora započeli su, nešto pre 18 časova, akciju uklanjanja barikade na putu koji vodi ka administrativnom prelazu Jarinje, posle čega su lokalni Srbi na gotovo istom mestu počeli da postavljaju novu prepreku.

    Vojnici Kfora skinuli su srpsku zastavu sa stuba koji se nalazi na staroj barikadi, napravljenoj od šljunka, koju je Kfor počeo da uklanja pošto je prethodno sa tog mesta udaljio građane i na tom mestu razvukao bodljikavu žicu.

    Srbi su, zatim, nešto pre 19 časova, počeli teškom mehanizacijom da istovaruju zemlju i šljunak i postavljaju novu barikadu ispred bodljikave žice koju su razvukli vojnici Kfora.

    Pripadnici Kfora ranije su oklopnim vozilima i u punoj vojnoj opremi udaljili građane sa stare barikade od šljunka kojom su Srbi zatvorili put ka prelazu.

    Jedinice Kfora izašle su kasno posle podne na saobraćajnice na teritoriji opštine Leposavić.

    Na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Raška u Leposaviću, Kfor je večeras oko 18 sati preprečio vozilima put, a saobraćaj propušta naizmenično jednom kolovoznom trakom.

    Poljski vojnici Kfora uspostavili su kontrolni punkt na putu koji vodi do baze Kfora „Noting hil“ u Leposaviću. Vojnici su na ovu lokaciju izveli četiri vojna vozila, i jedan oklopni transporter.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE