Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Suknja ostavlja bolji utisak na saradnike

    Ako ste žena, a u radnom okruženju želite da ostavite bolji utisak, nosite suknju, a ne pantalone. Možda su pantalone češći izbor zaspolenih i uspešnih žena. Ipak, suknja ostavlja bolji utisak na saradnike, pokazalao je novo istraživanje. Ako ih nosite lakše ćete ostvariti uspeh, a vrlo je izvesno da ćete imati i veću platu.

    Žena u suknji se smatra za osobu od poverenja. Istraživanje je sprovela profesorka Keren Pajn sa univerziteta Hertfordšajer, a ujedno nova otkrića prkose dosadašnjim čiji rezultati su pokazivali da bi žena trebalo da se oblači muškobanjasto da bi bila uspešnija na poslu.

    Kada je 300 ljudi trebalo da da brzu procenu fotografija žena koje su nosile pantalone ili suknje, većina se povoljno izjasnila o suknjama. Oni su ocenjivali žene u pet kategorija – poverenje koje ulivaju, uspešnost, samopouzdanje, zaradu i fleksibilnost, prenose agencije.

    „Prvi utisci se formiraju brzo i često su jako značajni. Pošto lice odmerimo na sekundu, procenjujemo druge lične i poslovne osobine sagovornika. Žene imaju širi izbor kada je odeća u pitanju, ali zato moraju da zadrže izgled koji održava ravnotežu između profesionalizma i privlačnosti. Kostimi sa suknjama mogu da postignu to bez bojazni da će izgledati provokativno,“ kaže profesorka Pajn.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE