Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nove aktivnosti za mališane u vrtićima

    Pored besplatnog pohađanja engleskog jezika, mališane u vrtićima ove godine očekuju i zanimljive dodatne aktivnosti poput aikida, plivanja i redovnog vežbanja sa studentima DIF-a koji će u ulozi volontera pomagati pravilan razvoj dece.


    Svaka predškolska ustanova u Beogradu, u dogovoru sa roditeljima, predala je spisak dodatnih aktivnosti za decu u narednoj godini, od kojih je većina već prihvaćena.

    „Podržavamo uvođenje raznovrsnih programa u predškolske ustanove jer se na taj način stvara podsticajna klima za razvoj i potrebe dece u najvažnijem životnom ciklusu. Lepo iznenađenje ove godine biće studenti DIF-a koji će u vrtiće doći na profesionalnu praksu. Uz njih će deca moći da uče o zdravim stilovima života, razvijaju motorne sposobnosti i shvate da sedenje ispred televizora ili kompjutera ipak nije zabavnije od sporta i igre,“ kaže sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić.

    Osim druženja sa difovcima, najmlađi će u vrtićima moći i da plešu, uče aikido, rade vežbe iz gimnastike, plivaju ili idu na folklor.

    „Ove godine smo pripremili dramsku, likovnu i muzičku sekciju za sve uzraste. Deca će kroz radionice vežbati govor, mimiku, pokrete. Naročito zanimljivo biće pravljenje priča sa vaspitačima na dramskoj sekciji,“ ističe Snežana Nešić, direktorka Predškolske ustanove Stari grad „Dečji dani”.

    U vrtićima na Paliluli mališani će učiti ples, na Savskom vencu plivanje i aikido, dok će najmlađi Novobeograđani i ove godine tradicionalno ostati verni horskom pevanju. Nastaviće se i program „Budi prav – bićeš zdrav”, a pravilnom razvoju dece doprineće i rad dijetetičara, nutricionista, socijalnih radnika i pedagoga koji čine nezaobilazan deo tima beogradskih vrtića, navode u Sekretarijatu za dečju zaštitu.
     
    Besplatno pohađanje engleskog jezika za decu od pet i po do šest i po godina sada je postalo redovna aktivnost u svim beogradskim vrtićima. Sudeći po istraživanju koje je sprovela Predškolska ustanova Palilule „Boško Buha”, roditelji su prezadovoljni ovim programom. Na skali od jedan do pet, oni su časove engleskog ocenili sa 4,88, a jedina zamerka odnosila se na to da se deci sa predznanjem stranog jezika daju teži zadaci.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE