Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Retrospektiva filmova Gorana Radovanovića u Beču

    Retrospektiva filmova srpskog reditelja Gorana Radovanovića biće održana od 16. do 18. septembra u Beču, a publika će imati priliku da pogleda 11 ostvarenja – tri kratka igrana, sedam dokumentarnih i jedan igrani film.
     
    Nakon prikazivanja Radovanovićevih filmova u Austriji i Nemačkoj i više od 40 nagrada koje je ovaj autor osvojio širom sveta, austrijska organizacija „Kultur Kontakt“ odlučila je da priredi retrospektivu njegovih filmova. Radovanović je, u izjavi Tanjugu, rekao da će biti interesantno da ljudi u Beču „pogledaju jednu fazu u njegovom stvaralaštvu, ali i fazu razvoja Srbije, koju je obeležio kraj komunizma i početak demokratije“. „Ovi filmova predstavljaju svojevrsni rezime tekstonskih promena na političkom i socijalnom planu koje su zadesile Srbiju poslednjih 10 godina“, dodao je reditelj.

    Dokumentarni filmovi „Moja domovina“, „Maketa“, „U krugu drugom“, „Otpor“, „Kasting“, „Pileći izbor“, „Uz Fidela do kraja“, „U krugu drugom“ i igrani film „Hitna pomoć“ biće prikazani u elitnom bioskopu „Bellaria“, u centru Beča, koji ove jeseni slavi 100 godina postojanja.
    Radovanović očekuje da će projekcijama prisustvovati pripadnici kulturne elite austrijske prestonice, kao i srpske dijaspore, posebno što su njegovi filmovi već prikazivani u Beču. Posle Beča deo retrospektive se seli u Regensburg na Internacionalni festival umetnosti i kulture podunavskog regiona – „Donumenta“, gde je Srbija ove godine u fokusu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE