Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U nedelju na Adi Ciganliji trka gluvonemih

    Gradska organizacija gluvih Beograda organizuje na Adi Ciganliji u nedelju, 18 septembra, od 10 do 14 časova jubilarnu, desetu po redu, Trku gluvih Beograda – Ada 2011. Pokrovitelj je Skupština grada Beograda.

    Manifestacija se održava povodom Međunarodnog dana gluvih koji se obeležava u celom svetu krajem septembra, kada se različitim kulturnim i sportskim manifestacijama ukazuje na potrebe i dostignuća gluvih osoba.

    Na Adi će se deliti i brošure – lifleti na znakovnom jeziku šetačima, kako bi se i na ovaj način ukazalo na značaj komunikacije i srpskog znakovnog jezika kojim se koriste gluve osobe.

    Startni cilj trke je u 10 časova kod Okruglog kupatila, a takmičari će preći stazu dugu sedam kilometara i 700 metara oko Svaskog jezera. U trci učestvuje oko 190 takmičara, članova Gradske organizacije gluvih Beograda i učenika Škole za gluvu decu – nagluve „Stefan Dečanski” iz Beograda i Škole za gluvu decu „Radivoj Popović” iz Zemuna, kao i članovi opštinskih organizacija gluvih iz Srbije. Takmičari će imati od 14 do 77 godina.

    Trku će suditi poznate atletske sudije Franjo Mihalić, Olivera Simić, Srđan Žikić, Branimir Ivanović, Jovan Petrović i Dragomir Simonović. Učesnici će se takmičiti u nekoliko kategorija: učenici, juniori, seniori veterani u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najbrži takmičar će osvojiti prelazni pehar, kao i najbrži u svakoj kategoriji, dok će za drugo i treće mesto biti uručene medalje.

    Međunarodni dan gluvih obeležava se u celom svetu zadnje nedelje u septembru raznim manifestacijama, kako bi se skrenula pažnja šire javnosti na potrebe i probleme gluvih. Povodom ovog praznika organizuju se svečane akademije, takmičenja, izložbe i drugo.

    Gradska organizacija gluvih Beograda ove godine Međunarodni dan gluvih obeležava sa više manifestacija. Tako će se na Trgu republike 29. septembra u 10 časova održati kulturno-umetnička manifestacija pod nazivom „Pružimo ruke – vreme je za nas”, svečana akademija u Pozorištu „Slavija” i svečanosti za članstvo u večernjim satima u Klubu gluvih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE