Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petrović i Bleker o unapređenju srpsko-holandske saradnje

    Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović razgovarao je danas sa holandskim kolegom Henkom Blekerom o unapređenju saradnje, koja se poslednjih nekoliko godina odvija uzlaznom putanjom. Petrović predvodi delegaciju Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u radnoj poseti Kraljevini Holandiji, saopštilo je ministarstvo.

    Predstavnici dva ministarstva održali su i drugi redovni godišnji sastanak Radne grupe za poljoprivredu, na kome je predstavljen Nacrt rezultata studije „Srbija u EU: uticaj na sektor poljoprivrede“.

    Studija je rezultat zajedničkog rada Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna i Univerziteta iz Vageningena, odnosno profesorke Natalije Bogdanov i profesora Simena van Berkuma.

    Njen cilj je da pomogne kreatorima agrarne politike, kao i poslovnoj zajednici Holandije i Srbije da unaprede saradnju u agro-prehrambenom kompleksu i zajedničkim investicijama u agraru na obostranu korist srpskih i holandskih privrednika.
     
    Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede RS i Ministarstva ekonomije, poljoprivrede i inovacija Kraljevine Holandije dogovorili su i uspostavljanje zajedničke veb platforme za međusobnu komunikaciju, kao i za pružanje informacije zainteresovanima o aktivnostima vezanim za saradnju u oblasti poljoprivrede, kako administrativne, tako i privredne.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE