Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Juče otvoren Centar za razvoj poljoprivrede

    Prvi regionalni centar za razvoj poljoprivrede otvoren je juče u Sjenici sa ciljem podrške razvoju poljoprivrede i sela u nerazvijenim opštinama Sjenice, Tutina, Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Novog Pazara.

    To je prvi centar za razvoj poljoprivrede u Srbiji, a najavljeno je da će ih biti još kako bi se omogućio ekonomski prosperitet 48 nerazvijenih opština.

    – Vlada Srbije će ovim projektom otvoriti prostor i za 2.000 nezaposlenih agronoma koji će raditi u tim centrima kao savetnici – kazao je ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

    On je podsetio da u Srbiji 700.000 porodica živi od poljoprivrede, napominjući da su poljoprivrednicima na raspolaganju i vrlo povoljni subvencionisani krediti koji pružaju priliku da se za tri godine ostvare pomaci i dobro zaradi.

    Petrović je naglasio da građani Srbije ne treba da strahuju od poskupljenja cena prehrambenih roba.

    – Do promena cena doći će ako dođe do rasta cena svih vrsta roba na svetskim berzama. U tom slučaju u budžetu će biti obezbeđena sredstava za robne rezerve koje će moći da intervenišu na tržištu – kazao je Petrović.

    Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin kazao je da su Pešterska visoravan i Sandžak, ne samo u zemlji već i u svetu, prepoznatljivi po proizvodnji svežeg mesa i mesnih prerađevina, mleka i mlečnih prerađevina, šumskog i lekovitog bilja i šumskog voća.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE