Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski stočari u studijskoj poseti Austriji

    Privredna Komora Srbije i njeno Predstavništvo u Austriji organizuju od danas do 9.septembra posetu srpskih stočara Poljoprivrednom sajmu u Ridu. Cilj posete je upoznavanje srpskih odgajivača stoke sa najnovijim metodama uzgoja rasnih goveda i tehničkim i tehnološkim napretkom u ovoj oblasti, kao i u oblasti mlekarstva, kaže u saopštenju direktor Predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji Vera Vidović.
     
    U srpskoj delegaciji, koja broji oko 60 članova, nalaze se predstavnici 12 poljoprivrednih gazdinstava i njihovih udruženja, predstavnici 9 lokalnih samouprava, među kojima su i gradonačelnici Šapca i Kraljeva, predstavnik Ministarstva poljoprivrede, predstavnici regionalnih Privrednih Komora Subotice i Valjeva, kao i pokrajinske Privredne Komore Vojvodine, mlekare iz Bajine Bašte i Veterinarskog zavoda u Subotici.

    Pored posete sajmu delegacija će posetiti mlekaru u Gmundenu, veliku farmu rasnih simentalaca u Taufkirhenu, kao i stanicu za osemenjavanje u Hohencelu.

    Članovi delegacije razgovaraće sa predstavnicima Udruženja austrijskih odgajivača rasne stoke, kao i Rajfajzen poljoprivredne banke u Lincu, sa kojima će između ostalog razgovarati o mogućnostima finansiranja uvoza steonih junica u Srbiju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE