Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jednostavna rešenja za deset beauty tabua

    Gljivice, dlake na licu, bradavice, sve su to problemi o kojima je nekad teško pričati i sa prijateljima. Otkrijte koji su najveći tabui i rešenja za njih.
     
    1. Dlake na licu

    Prema nedavnom istraživanju dlake na licu su takva tabu tema da bi 56 posto žena radije pričale o smrti nego o njima. Rešenje? Čupanje pincetom, uklanjanje voskom ili koncem.
     
    2. Gljivice na nogama

    Zbog gljivica na nogama mnoge žene nose samo zatvorene cipele, no rešenje ovog problema nije teško. Uz lekove postoje i lakovi protiv gljivica.
     
    3. Dojke različite veličine

    Iako asimetrične grudi nisu retke kod žena, one kojima je razlika u grudima veća znaju izbegavati bikini. Ovaj problem mogu rešiti samo plastični hirurzi, povećavanjem ili smanjenjem grudi.
     
    4. Žuti zubi

    Pranje zuba može sprečiti žute zube, ali ih ne može ‘ukloniti’. Ipak postoje preparati za izbeljivanje zuba koji se mogu koristiti kod kuće, a tu su i laserski tretmani koji rešavaju problem.
     
    5. Preveliko znojenje

    Pet posto ljudi ima problem s prevelikim znojenjem. Rešenje su snažni dezodoransi, a efikasnim se pokazao i laserski tretman koji traje sat vremena.
     
    6. Akne

    Iako je ljudima posebno neugodno pričati o aknama na zadnjici one se većinom lakše rešavaju nego akne na drugim delovima tela, barem tako tvrdi dr. Harold Lancer. Razlikuju se tretmani koji posebno deluju na žlezde lojnice i oni koji čiste pore. Naravno, bolje je sprečiti nego lečiti pa treba obratiti pažnju na čišćenje kože.

    7. Bradavice

    Bradavice se vrlo zarazne pa je vrlo bitno čim ih dobijete da zaustavite dalje širenje. Stoga pre nego što odete u apoteku po sredstvo za uklanjanje bradavica prekrijte je zavojem ili flasterom. Ako ne pomogne sredstvo iz apoteke tu su dermatolozi koji bradavice uklanjaju smrzavanjem azotom ili paljenjem.
     
    8. Loš zadah

    Loš zadah može biti rezultat loše higijene, bolesti desni ili infekcije. Korisno je redovnije čistiti zube koncem i koristiti sredstvo za ispiranje usta.
     
    9. Herpes na ustima

    Lekovi mogu skratiti trajanje herpesa, a korisno je i povećati unos vitamina, smanjiti izloženost stresu koji svakako doprinosi većoj mogućnosti izbijanja herpesa na ustima.
     
    10. Gljivične infekcije

    ‘Krivci’ za gljivične infekcije mogu biti visok nivo estrogena kao i antibiotici. Osim odlaska ginekologu i uzimanja lekova preporučljivo je i konzumiranje jogurta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE