Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rekonstrukcija Doma zdravlja u Bileći do kraja godine

    Sporazum, kojim je predviđena kompletna rekonstrukcija zgrade Doma zdavlja u Bileći do kraja godine, potpisan je danas u Banjaluci.
     
    Sporazum o rekonstrukciji, koja će koštati 850.000 KM, potpisali su ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Goran Kljajčin, načelnik opštine Bileća Dragan Babić i direktor bilećkog Doma zdravlja Neđo Simović.
     
    Rekonstrukcija Doma zdravlja, u kojem se leči oko 15.000 stanovnika, realizuje se u okviru projekta „Jačanje zdravstvenog sektora u RS“, a Bileća je treća opština u istočnoj Hercegovini koja će zahvaljujući ovom projektu dobiti bolje uslove za rad lekara i lečenje pacijenata.
     
    „Cilj nam je da u objektu Doma zdravlja u Bileći uradimo kompletnu rekonstrukciju prostora za ambulante porodične medicine, uključujući i segmente koje se odnose na dijagnostiku prvenstveno laboratorija, rendgen i kompletna rekonstrukcija grejanja“, rekao je ministar Škrbić nakon potpisivanja sporazuma.
     
    Škrbić je napomenuo da je potisanim sporazumom predviđeno da opština Bileća za rekonstrukciju obezbedi 30 odsto sredstava, a da su ostalo sredstva Svetske banke.
     
    Neđo Simović, direktor Doma zdravlja u Bileći, istakao je da je rekonstrukcija ove zdravstvene ustanove više nego potrebna pošto se trenutni rad odvija u izuzetno lošim uslovima.
     
    Prema njegovim rečima, u ovom Domu zdravlja ima više od 11.000 registrovanih pacijenata, a dnevno se obavi oko 120 pregleda.
     
    Zahvalnost na realizaciji projekta rekonstrukcije Doma zdravlja u Bileći izrazio je i načelnik opštine Bileća Dragan Babić, ističući da će Bilećani na ovaj način imati bolje uslove za lečenje.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE