Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Razvod kao marketing

    Razvodi, raskidi, suze i pomirenja su, pokazalo se, najbolji a ujedno i najjeftiniji marketing. Zvezde i zvezdice doživljavaju ljubavne brodolome, to objavljuju na sav glas, pa se brzinom svetlosti mire, i to baš pred objektivom paparaca. Za sve probleme, naravno, okrivljuju novinare, koji su pišući o njima želeli da podignu tiraže, a zapravo na svojoj „patnji“ najviše profitiraju upravo akteri estradnih sapunica, pišu današnje Novosti.
     

    „Niko nema pravo da ugrožava druge, pa ni moj suprug Ivan da moj život pretvara u paranoju, trudeći se da me uplaši. Radila ja ili ne radila nešto što se njemu ne dopada, ne znam kako treba da se osećam kada znam da mi je neko u svakom trenutku za petama. Ne samo da nije prijatno kada znate da vas neko progoni, nego je zastrašujuće, jer je to i zlostavljanje“, rekla je Goca Tržan, koja se nedavno požalila da je budući bivši suprug Ivan Marinković progoni i da se plaši da će završiti kao pokojna Ksenija Pajčin.
     
    Nije tajna da je razvod bolna stvar i da ostavlja posledice, ali kako izgleda kada ste uz sve to još i poznata ličnost najbolje zna Tržanova. Pevačica je trenutno u centru medijske pažnje, sva je prilika svojom željom, a budući da njen uskoro bivši suprug ima priliku da govori za medije, tako se strast oko njihovog bračnog brodoloma ne stišava, već sve više dobija na zapletu.

    Mada je na početku ove estradne sapunice rekla da neće javno govoriti o razvodu, jer želi u miru da poliže svoje rane, i da će tužiti svaku novinu koja bude pisala o tome, Goca je naprasno odlučila da gotovo za svake novine i emisiju otvori dušu i otvoreno priča o „paklu“ koji je prošla sa Ivanom.

    Tako se u emisijama od nje moglo čuti da je u braku bila samohrana majka, da ju je Ivan varao sa devojkom iz komšiluka, da je progoni, šaljući joj preteće poruke od koje počinje da upada u paranoju… Dok je sve to govorila, Goca se pitala zašto njen suprug govori loše o njoj u medijima, odnosno što ju je, kako kaže, proglasio kurvom, a da to nije, zabrinuta da će njena ćerka Lena stvoriti o mami lošu sliku kada jednoga dana bude čitala te napise. Da ironija bude veća, Goca se jadala uz nove fotografije na kojima, gle čuda, u seksi donjem vešu stopira nasred ulice i valja se po krevetu sa velom na glavi.


    Gotovo mesec dana optužbama i uvredama punili su novinske stupce, a onda su se pre nekoliko dana zajedno pojavili sa ćerkicom kao prava srećna porodica na jednom javnom događaju. Nakon što su se srdačno poljubili i izgrlili, Goca i Ivan su demantovali sami sebe i na neki način se narugali narodu.

    Razvodi javnih ličnosti postali su trend, koji su uspostavili Nataša Bekvalac i Danilo Ikodinović„, kaže za „Novosti“ psiholog Aleksandra Janković. „Kao da postoji potreba da se nametne medijima neka vrsta španske serije, iliti tabloidnog rijalitija, pošto sreća više nikoga ne zabavlja. Priče o razvodima ispričane na takav način ne mogu da budu korisne u smislu oživljavanja empatije, jer nisu autentične. Razvod jeste tužan i mučan proces, bilo da su osobe poznate ili ne, ali smatram da je intima nešto što mora da pripada ljudima. Pravljenje od toga predstave, uz lobiranje jedne ili druge strane, može da proizvede loš model ponašanja. Kao razlog za iznošenje svoje intime navoditi da želite da poručite ljudima onu čuvenu „bolje dobar razvod nego loš brak“ davno je ispričana priča.

    Aleksandra smatra da poznate ličnosti koje loše govore o supružnicima koje nisu iz javnog života dovode ljude sa kojima su delili postelju u nezgodnu situaciju, jer šta god on da kaže već je stvoren izvesno mišljenje javnog mnjenja koje se neće tako lako promeniti.

    „Postoje mnogo dramatičnije stvari u ovom trenutku kojima bi trebalo da se bavimo na pravi način kako bi nestale. U porodicama ima toliko nasilja i ubistava, a da bismo modelovali narod na pozitivniji način moramo da počnemo da prikazujemo one koje su srećne i koje treba da služe za primer“, poručuje Jankovićeva.


    Na domaćoj estradi su retki oni koji intimu čuvaju samo za sebe. Da nije teško držati privatan život daleko od očiju javnosti dokazao je najpopularniji pop pevač na Balkanu Zdravko Čolić. On je uspeo da se oženi i postane otac bez novinara, i da stariju ćerkicu Unu Zvezdanu predstavi medijima tek nedavno, u emisiji kod Ivana Ivanovića, i to na njeno insistiranje. Tajno su se venčali i porodicu drže podalje od fotografskog objektiva glumac Nikola Kojo, glumački parovi Dubravka Mijatović i Marinko Madžgalj, Sloboda Mićalović i Sergej Ćetković, folkerka Mira Škorić i pop pevači Aleksandra Radović i Sergej Ćetković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE