Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pijaca organske hrane po treći put u Bloku 44

    Treća po redu dvodnevna pijaca organske hrane, održana na platou ispred pijace „Blok 44″, privukla je i ovog puta veliki broj Beograđana. Na pijaci su predstavljeni domaći sertifikovani proizvođači organske hrane koji su zadovoljni prodajom.

    Zaposleni u JKP „Gradske pijace“ prošli su obuku za inspekcijski nadzor kako bi kupci bili sigurni da su proizvodi zaista organski.

    Ovde smo od samog početka i stvarno nam je drago što se broj kupaca povećava. Idealno bi bilo da se ovakva pijaca organizuje svakog vikenda, barem sada kada je lepo vreme, jer bi tako građanima predstavili prednosti zdrave hrane, rekla je Gordana Šoškić, jedan od proizvođača.

    Organska hrana je duplo, a ponekad i tri puta skuplja od komercijalne, ali građanima koji vode računa o ishrani to ne smeta, ističu proizvođači.

    Na prošloj pijaci prodali smo sve što smo doneli, tako da ćemo nastaviti redovno da dolazimo. Zdravu hranu uglavnom pazare roditelji koji imaju male bebe i ljudi oboleli od raka i sličnih bolesti, pa im organska hrana mnogo više prija, kaže Zorana Gajić.

    Beograđanka Jelena Nikolić redovno svraća do ove pijace i kaže da joj je drago što konačno ima određeno mesto gde može da kupuje zdravu hranu za dete.

    Živim u blizini i pošto imam malu bebu, jedino joj kupujemo zdravu hranu. Do sada sam morala da obilazim Novi Beograd kako bih pronašla prodavnicu koja prodaje ove namirnice, ali sada znam gde ću da pazarim, priča Jelena.

    Građani koji nisu imali mogućnosti da pazare zdravu hranu ovog vikenda moći će to da urade za dve nedelje na istom mestu. Pijacu organske hrane organizuju JKP „Gradske pijace“ i Nacionalna asocijacija za razvoj organske proizvodnje „Serbia organica“, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE