Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brojne akcije za Međunarodni dan mladih

    U Srbiji će Međunarodni dan mladih, 12. avgust biti obeležen nizom akcija čiji je cilj podizanje svesti građana o problemima i poboljšanju položaja omladine, a na Trgu Republike u Beogradu biće organizovan koncert benda Sevdah Baby.
     
    Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata Srbije i Industrijskog sindikata Srbije organizovaće manifestaciju pod nazivom „Naš dan – naš glas“ na Trgu Nikole Pašića u centru prestonice.

    Tokom akcije, od 13 do 17 časova, građani će imati priliku da iznesu mišljenje o položaju mladih u Srbiji s predlozima kako bi mogao biti poboljšan, a mladi da se upoznaju sa svojim radnim pravima.

    Akciju je podržala i Fondacija Fridrih Ebert, a cilj joj je približavanje sindikata mladima i promovisanje njihovih interesa.

    U središtu aktivnosti Kancelarije za mlade grada Beograda ove godine će biti podizanje svesti o opasnostima od HIV virusa, ali i protiv diskriminacije lica obolelih od ove bolesti.

    U saradnji sa Centrom za prevenciju side i ucešće studenata Beograda, biće organizovano poverljivo savetovanje i testiranje na HIV u prostorijama Polikliničkog Centra od 7 do 14 časova i Info-Room-a Kancelarije za mlade od 14.00 do 19.00 časova.

    Kako je saopšteno, testiranje na HIV će se raditi takozvanim „brzim testovima“ iz kapilarne krvi (jagodice prsta), a rezultati će biti gotovi pola sata nakon uzimanja uzoraka .

    U organizaciji Kancelarije mladih Beograda na Trgu Republike biće održan koncert benda Sevdah Baby od 17 do 19 časova.

    Sevdah Baby uradio je naslovnu numeru za predstavu „Moj prvi put“ koja je nastala na pričama mladih o prvom seksualnom iskustvu, a koja će takođe biti izvedena na Trgu Republike.

    U ovoj komediji igraju Nataša Marković, Goran Jevtić, Anđelika Simić i Vladimir Aleksić koji iz scene u scenu tumače različite likove s ispovestima koji nas sve podsećaju na taj važan trenutak u životu.

    Nakon koncerta u klubu „Plastic Light“ biće održana žurka pod nazivom „Party4Life“ sa početkom u 23 sata, a specijalna gošća je Nina Radojčić, predstavnica Srbije na Evroviziji 2010. i Ð Mirko&Mixx.

    Za posetioce žurke obavezan je crveni detalj na odeći, a prihod od prodaje bedževa, specijalno dizajniranih za ovu priliku, namenjen je edukaciji mladih o HIV/AIDS-u u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE