Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    HSBC nakon povećanja profita, najavila otpuštanja

    Nakon što je objavila porast profita, najveća evropska banka HSBC neočekivano je najavila otpuštanje 30.000 zaposlenih u 39 zemalja.


    HSBC objavila je u ponedeljak da je imala neočekivani porast profita na 11.5 milijardi, u odnosu na  11 milijardi koliki joj je bio profit prošle godine.
     
    Ali, prema rečima izvršnog direktora Stjuarta Gulivera,  ova banka će otpustiti ukupno 30 hiljada zaposlenih, i  to  5.000 usled rekonstrukcije svojih poslovnica u Južnoj Americi, Severnoj Americi, Britaniji, Francuskoj i na Bliskom Istoku, i još  25.000 ljudi do 2013. godine.
     
    Ova otpuštanja čine oko 10% radnih mesta u HSBC-u, a dolaze planski kao strategija da se smanji ukupna radna snaga pred fokusiranje kompanije na azijske operacije.
     
    HSBC je ranije kritikovana da ’’postavlja zastave’’ po celom svetu tako što otvara poslovnice gde god stigne, a sada se okreće potpuno suprotnoj strategiji gde se fokusira na određena tržišta.
     
    Guliverov dugoročni plan je otkriven pre 3 meseca i bazira se na smanjenju troškova i smanjenje bankarstva ’’na sitno’’ u 39 zemalja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE