Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijanska sajber policija na udaru hakera

    Hakeri su počeli da puštaju na internet gigabajte tajnih dokumenata ukradenih od Italijanske jedinice za borbu protiv sajber kriminala.
     
    Podaci su navodno uzeti sa CNAIPIC  (Nacionalni kompjuterski centar za zaštitu kritične infrastrukture) mreže koja nadgleda IT infrastrukturu cele zemlje.

    U poruci koja je usledila nakon objave ovih podataka, haker grupa Anonymous je rekla da je podatke dobila iz poverljivih izvora.

    Za napad na CNAIPIC mrežu se veruje da je odmazda povodom hapšenja italijanskih članova hakerske grupe Anonymous.
     
    Linkovi prvih nekoliko poverljivih fajlova je postavljen na Pastebin sajt. Dokumenti uključuju informaciju o vladinim organizacijama i odeljcima, poput Australijskog ministarstva Odbrane, Američkog Ministarstva Poljoprivrede, kao i podatke privatnih firmi poput Gazproma, Exxon mobile-a i drugih.
     
    Slike objavljene takođe pokazuju menadžment strukturu celog CNAIPIC-a, slike osoblja i duge liste svih ukradenih dokumenata.
    CNAIPIC još uvek nije dao komentar povodom ovog događaja.
     
    Italijanska krimi policija je izvršila nekolicinu upada u domove onih za koje se misli da su bili članovi Anonimnih početkom jula. Troje ljudi je uhapšeno kao rezultat.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE