Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hadžić u Hagu

    Haški optuženik Goran Hadžić stigao u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, pošto je prethodno avionom prebačen iz Beograda do Roterdama. Hadžić u ponedeljak pred Sudom.


    16.40 – Hadžić će biti izveden pred sudiju O-Gon Kvona u ponedeljak, u 16 časova.

    16.10 – Goran Hadžić stigao u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu. 

    14.37 – Avion sleteo na aerodrom u Roterdamu. U hangaru aerodroma će, kao i u slučaju Ratka Mladića, biti završena proceduralna pitanja, nakon čega će Hadžić biti prebačen u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu.

    12.18 – Avion u kojem se nalazi Goran Hadžić poleteo za Hag… „Okončano najteže poglavlje u saradnji Srbije sa Haškim tribunalom“, izjavila ministarka pravde Snežana Malović.

    12.08 – Goran Hadžić stigao na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.

    11.15 – Kolona specijalnih vozila u kojoj se nalazi Goran Hadžić uputila se iz Novog Sada za Beograd, ka aerodromu „Nikola Tesla“.

    10.48 – Ministarka pravde Snežana Malović potpisala zahtev za izručenje Gorana Hadžića Haškom tribunalu.

    Poslednji haški optuženik Goran Hadžić stigao je u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu. Okončano je najteže poglavlje u saradnji Srbije sa Haškim tribunalom, rekla je ministarka pravde Snežana Malović novinarima u Vladi Srbije.

    Ministarka Malović je pre podne potpisala zahtev za izručenje Gorana Hadžića, čime je omogućen njegov transfer u pritvor Haškog tribunala. Avion u kojem se nalazi Goran Hadžić poleteo je sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ oko 12.15.

    Pre dolaska na aerodrom, Hadžić je proveo oko sat i po vremena u porodičnoj kući u novosadskom naselju Telep, u kojoj žive njegova supruga, sin, sestra i majka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE