Dehidracija izaziva depresiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dehidracija izaziva depresiju

  Naučnici su dokazali i da, ako pijemo premalo vode, izazivamo stanje depresije koje će nas ometati u svakodnevnim aktivnostima.
   
  Depresija će do 2020. godine zauzeti prvo mesto u svetu među svim bolestima, ispred lidera današnjice – zaraznih i kardiovaskularnih bolesti. Danas je depresija najčešća bolest koja pogađa žene. Američki naučnici veruju da se njena učestalost može povezati sa umanjenim unosom vode u ishrani savremenog čoveka.

  Istraživači sa Tafts univerziteta sproveli su eksperiment u kom je deo učesnika dobio vodu u željenoj količini, a deo u ograničenim količinama. Kao rezultat toga, predstavnici drugom grupom je vladalo depresivno raspoloženje, umor, kao i znaci ljutnje i zbunjenosti. Stručnjaci su primetili i smanjenje njihove sposobnosti da misle.

  Stručnjaci tvrde da je količina vode potrebne za normalno funkcionisanje tela individualna potreba i zavisi od težine, fizičke aktivnosti osobe i vremenskih uslova. S obzirom na tropske vrućine koje ovih dana vladaju Srbijom, ne zaboravite da bi bilo dobro da popijete osam – devet čaša obične vode dnevno, mimo svih ispijenih šoljica kafe, čaja ili sokova. Bilo bi dobro i da svakog dana pojedete tanjir supe da vratite elektrolite koje je telo izgubilo znojenjem.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE