Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova Pazova: „Grundfos Srbija“ pokreće proizvodnju pumpi

    Kompanija „Grundfos Srbija“ pokrenuće danas u Novoj Pazovi proizvodnju pumpi, čija je vrednost 50 miliona evra, dok se mnogo veći obim proizvodnje planira za sledeću godinu u Inđiji.
     
    Već tokom 2012. godine, danska kompanija „Grundfos“, koja proizvodi pumpe, planira izgradnju prve fabrike na 25.000 kvadratnih metara u Inđiji, koja će biti završena početkom 2013. godine, a u prvoj fazi proizvodnje, „Grundfos“ bi trebalo da zaposli 300 radnika.

    Otvaranju će prisustvovati, kako je najavljeno, Pptpredsednica Vlade Verica Kalanović, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, ambasador Danske u Srbiji Mete Kjuel Nilsen (Mette Kjuel Nielsen), generalni menadžer „Grundfos Srbija“ Džim Toft Nilsen i izvršni potpredsednik „Grundfos“ Grupe Lars Agard .

    Sa godišnjom proizvodnjom od više od 16 miliona pumpnih jedinica, „Grundfos“ je jedan od vodećih svetskih proizvođača pumpi.

    Cirkulacione pumpe za grejanje i klimatizaciju i druge centrifugalne pumpe za industriju, vodosnabdevanje, otpadne vode i doziranje su glavni proizvodi, a „Grundfos“ je danas najveći svetski proizvođač cirkulacionih pumpi, koji pokriva približno 50 odsto svetskog tržišta za ove proizvode.

    Iz kompanije „Grundfos“ ističu da su prve pripreme za početak proizvodnje u Srbiji počele 2009. godine, kada je kompanija kupila 150.000 kvadratnih metara zemlje za izgradnju proizvodnog pogona u Inđiji, ali je ovaj projekat zbog ekonomske krize odložen.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE