Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prerada kajsija u punom jeku

    U bijeljinskoj Prehrambenoj industriji „Sava Semberija“ trenutno se prerađuju kajsije nakon što je završena planirana prerada jagode i višnje, rekla je Jagoda Krsmanović, direktor „Save“.
     
    Ona je navela da je u planu „Save Semberije“ da težište proizvodnje ove godine bude krastavac, paprika i paradajz.
     
    „Ove godine smo preradili nešto veće količine voća u odnosu na prošlu, ali i to nije naš krajnji cilj. Idemo i dalje osavremenjujući i pospešujući rad nabavkom neophodne nove opreme“, rekla je Krsmanovićeva.
     
    U „Sava Semberiji“ zaposleno je 70 radnika, ali trenutno u kampanji radi 50 sezonaca čiji će broj, kako potrebe budu rasle, biti povećavan.
     
    „Ovo se posebno odnosi na avgust kada pristupimo preradi kornišona, ali radimo uskoro i malinu. Sve do oktobra kako prispeva određena kultura sezonski radnici će, shodno potrebama, biti upošljavani u našim pogonima“, rekla je Krsmanovićeva.
     
    U „Sava Semberiji“ radi se u dve smene po osam časova, na dve linije, a od početka prerade krastavca ići će se i u tri smene, kada će biti povećevan broj radnika do oktobra, do kada traje kampanja.
     
    Krsmanovićeva je istakla da je, nakon uspešno obavljene revitalizacije pogona od juna 2010. godini, kada je „Sava Semberija“ počela da radi posle skoro 20 godina, u ovoj godini nastavljena nabavka opreme koja je neophodna za dobijanje standarda i unapređenje proizvodnje.
     
    „Osim radova u proizvodnom pogonu, gde su obezbeđeni svi neophodni sanitarni preduslovi za rad i boravak radnika, provođene su i aktivnosti na izradi dominantnih i internih provera da bi u prvoj polovini ovog meseca bila izvršena sertifikacija za ISO 9000 i Hasap“, rekla je Krsmanovićeva.
     
    Iz Službe za informisanje ove firme potvrđeno je da će u četvrtak, 7. jula, u devet časova „Savu“ posetiti premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić sa nekoliko ministara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE