Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grci sele biznis u Bugarsku

    Zbog krize u Grčkoj veliki broj grčkih firmi preselio je svoj biznis u Bugarsku, a tokom poslednje dve godine broj novoosnovanih preduzeća sa grčkim kapitalom drastično je uvećan.
     
    Prema podacima Grčko-bugarske trgovinsko-industrijske komore, u Bugarskoj je registrovano oko 800 firmi sa grčkim kapitalom u kojima je zaposleno 82.000 radnika.
     
    Za sada grčki biznis savet čuva u tajnosti svoje biznis planove, ali i uverava da će postojeće investicije u Bugarskoj zadržati, tvrde bugarski mediji.
     
    Osim za grčke, Bugarska je privlačna i za rumunske investitore, a kao glavni razlozi se navode najniži porezi u EU, jeftinija radna snaga u odnosu na ostale zemlje članice, makroekonomska stabilnost, povoljne transportne usluge, jeftine nekretnine i zakupi.
     
    Prema bugarskim medijima, deo preduzeća registrovanih u Bugarskoj pripada grupi malih i formirana su sa ciljem kupovine nekretnina ili automobila, ali nije manji ni broj onih koji se bave realnim biznisom.
     
    Bugarski stručnjaci očekuju da će njihova zemlja i ubuduće biti najprivlačnija za inostrane investitore u odnose na druge zemlje članice EU.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE