Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kod Ade Ciganlije niče novi tržni centar

    Umesto stare fabričke hale kod Ade Ciganlije, na površini 10.500m2, biće izgrađen tržni centar, kaže član Gradskog veća Beograda Miroslav Čučković.


    On je, tokom obilaska radova na uklanjanju hale, gde se nekada nalazila Fabrika kotrljajućih ležajeva, servis za kamione i autobuse i tehnički pregled, podsetio da je demontaža tog objekta, koja je počela u maju mesecu, u skladu sa strategijom Grada o pretvaranju starih industrijskih zona u komercijalne.

    „Ovo je prvi konkretan korak u sprovođenju Strategije razvoja grada Beograda, koja je usvojena na prethodnoj sednici Skupštine grada, i u njoj smo tretirali uže i šire gradsko jezgro kao nešto što je opredeljeno isključivo za uslužne i turističke delatnosti komercijalnog karaktera i smatramo da stare fabrike u ovom delu grada više ne treba da postoje“, rekao je Čučković.

    Strategijom razvoja grada, industrijske zone kod Ade Ciganlije nisu predviđene, pogotovo zbog blizine Ade i biciklističke staze, a prema Čučkovićevim rečima, na tom mestu investitor će, nakon dobijenih dozvola, izgraditi tržni centar, navedeno je u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE