Aleksinac - Najveća prirodna havarija u prenosnom sistemu EMS

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aleksinac – Najveća prirodna havarija u prenosnom sistemu EMS

  Nestanak struje u opštini Aleksinac rezultat je najveće prirodne havarije u prenosnom sistemu u Srbiji u poslednjih 30 godina, a ne što nije rađena sanacija dalekovoda u toj opštini, saopštilo je juče u Beogradu javno preduzeće “Elektromreže Srbije”(EMS).

  “U pojedinim medijima su objavljene netačne informacije o nevremenu i nestanku struje, koje se desilo pre nekoliko dana u Alkesincu, jer je u pitanju najveća prirodna havarija u prenosnom sistemu u poslednjih trideset godina”, navodi se u saopštenju EMS.

  U saopštenju se navodi i kako nisu tačne informacije da nije bilo električne energije pet dana, da nije rađeno na sanaciji dalekovoda te da je nemogućnost sprovođenja javnih nabavki, sprečila ekipe EMS da obave svoj posao, dodaje se u saopštenju.

  Preduzeće je podsetilo da je u petak 24. juna, u 21.30 sati jak olujni vetar napravio havarije na dva viskonaponska dalekovoda 110 kilovolta (kV) od Niša ka Aleksincu i od Kruševca ka Aleksincu.

  Srušeno je ukupno osam stubova zbog čega je prekinuto napajanje sa visokonaponske strane TS 110/35 kV Aleksinac.

  EMS je istog trenutka aktivirala svoje ekipe da saniraju havariju i angažovala izvođača radova-preduzeće koje je specijalizovano za rad sa čeličnim konstrukcijama stubova na visokonaponskim dalekovodima.

  Ogromnim naporima i neprekidnim radom, ekipe EMS su uspele da u rekordnom roku, za tri dana, saniraju dalekovod Niš-Aleksinac, čime je omogućeno snabdevanje električnom energijom svih potrošača u ugroženom području.

  Struja je puštena u ponedeljak, 27. juna, u 21.30 sati, podseća se u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE