Sjeničani od Vlade traže izgradnju autoputa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sjeničani od Vlade traže izgradnju autoputa

  Rukovodstvo opštine Sjenica zatražilo je od Vlade Srbije i nadležnih ministarstava početak izgradnje magistralnog puta M8 Novi Pazar – Sjenica – Aljinovići.

  “Uvažavajući sve napore koje Vlada Srbije čini na poboljšanju kvaliteta života građana, a imajući u vidu izuzetno loše stanje putne infrastrukture na području opštine Sjenica i šire, kao i činjenicu o kašnjenju u realizaciji mnogih najavljenih projekata, tražimo hitno obaveštenje o datumu početka izgradnje magistralnog puta M8 Novi Pazar – Sjenica – Aljinovići”, navodi se u pismu koje je prvi čovek te opštine uputio premijeru Mirku Cvetkoviću.

  Pismo je upućeno i ministrima za infrastrukturu i energetiku Milutinu Mrkonjiću, rada i socijalne politike Rasimu Ljajiću i ministru bez portfelja Sulejmanu Ugljaninu.

  U pismu piše da je navedeni putni pravac od vitalnog značaja za građane ovoga kraja i čitavog regiona, te da su za njegovu izgradnju obezbjeđena sredstva u budžetu Srbije, u okviru kreditnog aranžmana sa turskom Exim bankom, ratifikovanog u Skupštini Repub­like Srbije.

  “Radovi koji su u toku na pomenutom putnom pravcu, a koji se odnose na saniranje tzv. udarnih rupa, ni u kom slučaju ne mogu biti pokriće za bilo kakvo opravdavanje troškova koji iz toga nastaju i sa stanovišta lokalne samouprave, kao i svih građana opštine Sjenica, su apsolutno neprihvatljivi”, kaže se u dopisu.

  U pismu premijeru Cvetkoviću i resornim ministrima se ističe da posebnu dilemu i nezadovoljstvo građana izaziva i činjenica da su za ovaj magistralni put u posljednje dve godine planirana značajna finansijska sredstva – milijardu i 26 miliona dinara u 2010. godine, a u ovoj godini više od i 719 miliona dinara.

  Zahtevom od Vlade Srbije i drugih državnih organa se traži i informacija o planovima u vezi sa izgradnjom autoputa Koridor 11 (Beograd – Bar), preko Pešterske visoravni.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE