Zaustavljena prodaja Slap grupe

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaustavljena prodaja Slap grupe

  Stečajni upravnik čačanske fabrike za proizvodnju čipsa i drugih prerađevina od krompira “Slap grupa” obustavio je prodaju fabrike javnim prikupljanjem ponuda, rekao je danas agenciji Beta bivši radnik i predsednik Samostalnog sindikata Zoran Zečević.


  Stečaj je u fabriku uveden pre sedam meseci, a prodaja fabričke imovine koja je oglašena je 27. maja i čiji je rok trebalo da istekne sutra, zaustavljena je na osnovu naredbe Višeg javnog tužilaštva o zabrani raspolaganja imovinom stečajnog dužnika.

  U trenutku oglašavanja prodaje fabrike nije postojala zabrana, već je ona doneta kasnije kada je izvršen upis imovine u zemljišne knjige.
   
  Zečević je rekao da su radnici, koji su pre sedam meseci kada je uveden stečaj u fabriku ostali bez posla, ali su se nadali novoj privatizaicij i ponovnom zaposlenju, sada ogorčeni i najavljuju proteste.
   
  Imovina “Slap grupe” sa proizvodnjom, zemljištem i skladištima procenjena je na 4,76 miliona evra, a 30. jun je bio poslednji dan za polaganje depozita zainteresovanih kupaca.
   
  Zečević je rakao da je prema podacima Samostalnog sindikata bilo nekoliko zainteresovanih kupaca za “Slap grupu”.
   
  U “Slap grupu”, koju Čačani zovu “Čipsara” i koja je privatizovana pre šest godina, 6. novembra 2010. godine uveden je stečaj zbog duga od 840 miliona dinara i blokade računa, a 137 radnika ostalo je bez posla.
   
  Nakon toga, javili su se svi poverioci i utvrđen je ukupan dug fabrike od oko 15 miliona evra.
   
  Privredni sud u Beogradu, 27. januara ove godine, doneo je rešenje o bankrotstvu većinskog vlasnika “Slap grupe” Slaviše Purića, a četiri meseca kasnije, nakon što je procenjen kapital fabrike, oglasio je novu prodaju te fabrike.
   
  “Slap grupa”, koja se pre privatizacije zvala “PIK Čačak” i bila najuspešnija fabrika u regionu, privatizovana je 2005. godine, kada je Purić otkupio većinu akcija te fabrike.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE