Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BiH: „Kristalna prizma“ najboljima u oblastima finansijskog sektora

    Kristalna prizma, prestižna nagrada konsultantske kuće za istraživačko-razvojne usluge i konsalting Revicon d.o.o. Sarajevo i regionalnog poslovnog magazina “Prizma”, na svečanoj ceremoniji u hotelu Holiday Inn je u svom desetom jubilarnom rangiranju, dodeljena najuspešnijima iz oblasti bankarstva, društava za osiguranje, mikrokreditnih organizacija, kao i najuspešnijim menadžerima iz navedenih segmenata finansijskog sektora.

    Prema izboru poslovnog magazina “Prizma”, Kristalna prizma za 2010. godinu je dodeljena u šest kategorija.

    Na osnovu rezultata poslovanja u posmatranoj godini, Kristalna prizma za najbolju banku u BiH dodeljena je UniCredit bank d. d. Mostar. Kristalnu prizmu za najbolju banku direktoru UniCredit bank d.d. gospodinu Berislavu Kutle uručio je član predsedništva BiH Željko Komšić.

    Najbolje društvo za osiguranje u BiH je Sarajevo osiguranje d. d. Sarajevo. Priznanje direktoru Sarajevo osiguranja Midhatu Terziću uručio je gradonačelnik grada Sarajeva Alija Behmen.

    Najbolja mikrokreditna organizacija u BiH je MKD Mikrofin d. o. o. Banja Luka. Kristalnu prizmu u ime ovog MKD-a preuzeo je pomoćnik direktora Braco Erceg, a nagradu je uručio predsedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Denis Zvizdić.

    Najuspešniji menadžer banke u BiH za 2010. godinu je Berislav Kutle, direktor UniCredit Bank d. d. Mostar. Kristalnu prizmu uručio je guverner Centralne banke Kemal Kozarić.

    Najuspešniji menadžer društva za osiguranje u BiH za 2010. godinu je Midhat Terzić, generalni direktor Sarajevo osiguranja d. d. Sarajevo. Kristalnu prizmu uručio je predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić.

    Najuspešniji menadžer u mikrokrednitnom sektoru u BiH za 2010. godinu je Sadina Bina, generalni direktor MKF EKI Sarajevo. Kristalnu prizmu uručio je federalni Ministar financija Ante Krajina.

    Ove godine su dodeljene i dve plakete za poseban doprinos: Fejsalu Hrustanoviću, direktoru Triglav BH osiguranja d. d. Sarajevo, za izuzetan doprinos i angažman u razvoju industrije osiguranja u BiH. Plaketu je uručio direktor konsultantske kuće Revicon d.o.o. Sarajevo Marin Ivanišević.

    Mirsadu Milaviću, generalnom direktoru MKF Sunrise Sarajevo, za izuzetan doprinos i angažman u razvoju mikrokreditnog sektora u BiH. Plaketu je uručio prof.dr. Mirko Puljić.
    Dodeli nagrada je prethodio i okrugli sto na temu “Pretpostavke i ograbičenja razvoja finansijskog sektora u BiH”, koji je okupio eminentna imena iz oblasti bankarstva, osiguranja i mikrokreditiranja, ali i predstavnike akademske zajednice, preduzetnike, ekonomske praktičare i teoretičare. Moderator okruglog stola bio je prof. dr. Mirko Puljić.

    Osvrt na ekonomsku situaciju, pretpostavke i ograničenja razvoja finansijskog sektora u BiH iznio je guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić. Pretpostavke i ograničenja razvoja  sektora bankarstva, osiguranja i mikrokreditnih organizacija u BiH izložili su Berislav Kutle, predsednik Udruženja banaka BiH, Samir Omerhodžić, direktor Agencije za osiguranja u BiH, Braco Erceg, član Upravnog odbora Udruženja mikrofinansijskih organizacija u BiH i Božana Šljivar, direktorka Agencije za osiguranje RS.

    Konsultantska kuća Revicon putem projekta “Kristalna prizma”, kojeg organizira posredstvom svog regionalnog poslovnog magazina “Prizma”, je i ove godine želela da da svoj doprinos u jačanju poslovnih aktivnosti, ali i u stvaranju pretpostavki za dalji napredak u BiH.
     
    Sam projekat je u ovoj godini obeležio svoje deseto jubilarno izdanje i kroz prethodnu deceniju je primetan njegov konstantan napredak te sve veće interesovanje struke, medija, samih učesnika na finansijskom tržištu, ali i šire javnosti.

    Osnovni cilj bio je i ostao pružanje pouzdanih, stručnih i korisnih informacija koje su od velikog značaja za same učesnike na finansijskom tržištu, korisnike njihovih usluga, privredne i vanprivredne subjekte, vladine institucije, investitore, potencijalne i postojeće partnere.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE