Mešoviti podaci o tražnji u SAD snizili cenu nafte

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mešoviti podaci o tražnji u SAD snizili cenu nafte

  Sirova nafta je jutros tokom elektronskog poslovanja na berzi u Njujorku pojeftinila na ispod 94 dolara za barel, nakon što je najnoviji izveštaj o zalihama energenata u SAD doneo mešovite pokazatelje o njihovoj tražnji.

  Cena američke “lake” nafte za terminsku isporuku u avgustu je na NJujorškoj robnoj berzi pala za 53 centa na 93,64 dolara za barel, dok je u isto vreme evropska “brent” nafta na Međunarodnoj berzi petroleja u Londonu poskupela za 26 centi na 111,21 dolar za barel, prenela je agencija AP.

  Američki institut za naftu (API) je sinoć saopštio da su zalihe nafte u SAD prošle sedmice pale za 81.000 barela, dok su analitičari prognozirali pad od čak dva miliona barela.

  Pored toga, izveštaj je pokazao i pad zaliha benzina od 1,5 miliona barela, što je iznenadilo analitičare koji su očekivali rast od jednog miliona barela. Zalihe lož-ulja i dizela su istovremeno smanjene za 541.000 barela, saopštio je API.

  Popodne će sopstveni izveštaj o zalihama energenata u SAD u prošloj sedmici objaviti i statistička služba američkog Ministarstva energetike.

  “Tražnja nije posebno jaka i još imamo veće zalihe sirove nafte nego prethodnih godina”, navodi se u saopštenju konsultantske firme “Kameron Hanover”.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE