Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    OMV obeležava 10 godina rada u Srbiji

    Naftna kompanija OMV, koja u junu obeležava 10. godišnjicu rada u Srbiji, najavila je da je njen osnovni cilj da tržišni udeo u Srbiji poveća sa 17 na 20 odsto..

    Kompanija je do sada je investirala više od 140 miliona evra u našoj zemlji i jedan je od 10 najvećih grinfild investitora u Srbiji, ističe se u saopštenju.

    „Tokom ovih 10 godina OMV Srbija je ispunila mnoge ciljeve i sada se približila svom osnovnom cilju, osvajanju 20 odsto tržišnog udela. Osim toga kompanija indirektno posredstvom mreže od 59 benzinskih stanica zapošljava oko 1.300 ljudi“, rekao je generalni direktor OMV Srbija Karolj Lajko.

    On je istakao da je srpsko tržište značajno za njih, jer ima veliki potencijal rasta i naglasio da OMV neprekidno pokazuje svoju posvećenost srpskom tržištu kroz razne lokalne inicijative koje je preduzeo.

    Od dolaska na srpsko tržište 2001. godine, OMV je pokretao kampanje za podizanje svesti o bezbednosti na putevima i zaštite životne sredine, a kompanija je takođe veoma uključena u društvene aktivnosti sa lokalnim udruženjima i nevladinim organizacijama, navodi se u saopštenju.

    OMV se izdvaja i kao inovator u svojoj oblasti poslovanja i benzinske stanice te kompanije su bile prve koje su uvele dečja igrališta i sanitarne čvorove za osobe sa invaliditetom u Srbiji, a takođe je prva ponudila „adblue“ rastvor koji doprinosi smanjenju emisija štetnih gasova, kod vozila sa velikim dizel motorima.

    OMV benzinske stanice su multifunkcionalni uslužni centri, sa perionicama automobila, dečjim igralištima, kafeima, prodavnicama i restoranima u kojima se potrošačima nudi široka paleta različitih proizvoda.

    OMV Srbija, kako se navodi, namerava da održi standarde visokog kvaliteta usluga kojih se pridržava kako bi diversifikovala ponudu na svojim benzinskim stanicama i tako ostala u skladu sa rastućim potrebama klijenata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE