Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Amerikanci uplašili radnike Trajala

    Radnici Trajal korporacije su najavili da će organizovati ulične proteste i blokirati zgradu gradske skupštine.


    Oni su nezadovoljni spekupacijama o eventualnoj kupovini fabrike autoguma od strane američke kompanije Kuper i traže informacije o sudbini fabrike i deblokadi njenog računa.

    Radnike su uznemirile glasine da je bugarski vlasnik obavešten da će biti raskinut kupoprodajni ugovor, a da niko nije saopštio kakve su namere američkog kupca koji je zainteresovan samo za kupovinu pogona za proizvodnju guma.

    Predsednik samostalnog sindikata Trajala Milosav Vukojičić kaže da je Trajal fabrika u kojoj su svi pogoni međusobno povezani i da radnici neće dozvoliti „ulazak bilo kog kupca koji ne namerava da zadrži sve zaposlene“.

    Vukojičić je naglasio i da su zaposleni dali punu podršku planu reogranizacije Trajala kojim se predviđa reprogram dugova na pet godina i sadašnji vlasnik obavezuje da u narednih pet godina neće biti smanjenja broja zaposlenih.

    „Reprogram su prihvatili svi poverioci, pristanak je dala i država, da bi, nakon izjave bivšeg ministra ekonomije Mlađana Dinkića o tome da za Trajal ima kupca iz Amerike, svi rokovi bili pomereni, a Trajal došao u situaciju da, zbog blokade računa ne može da obezbeđuje sirovine iako ima ugovorene velike izvozne poslove“, dodao je Vukojičić.

    Vukojičić je rekao da je sindikat dopis u kome najavljuje da će oko 2.400 radnika „zajedno sa rukovodstvom i većinskim vlasnikom u petak izaći na ulicu ukoliko se fabrici do tada ne deblokira račun“, upućeno Ministarstvima ekonomije i finansija, Agenciji za privatizaciju, sindikalnoj centrali, gradonačelniku Kruševca i načelniku policije.

    Predstavnici američkog Kupera su u Trajalu već dve nedelje, a prema nedavnoj izjavi državnog sekretara u Ministarstvu finansija, Miodraga Đidića, zainteresovani su da kupe fabriku automobilskih guma u koju bi investirali oko 50 miliona evra. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE