Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uskoro počinje punjenje skladišta „Banatski dvor“

    „Gasprom“ i „Srbijagas“ će u najskorije vreme početi sa punjenjem podzemnog skladišta „Banatski dvor“, izjavili su predstavnici ruskog holdinga, posle današnjeg sastanka potpredsednika „Gasproma“ Aleksandra Medvedeva i generalnog direktora srpske kompanije Dušana Bajatovića u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

     
    „Strane su razmotrile tok realizacije transnacionalnog gasovoda  ‘Južni tok’ i podzemnog skladišta gasa Banatski dvor i istakle uspešan razvoj saradnje ‘Gasproma’ i ‘Srbijagasa’ u okviru tih strateški važnih zajedničkih projekata“, ukazali su u „Gaspromu“.

    Sporazum o osnivanju zajedničkog preduzeća za upravljanje podzemnim skladištem gasa „Banatski dvor“ potpisan je u oktobru 2009. godine.
    Zajedničko preduzeće u kome „Gasrpom“ ima udeo od 51 a „Srbijagas“ 49 procenata, zaduženo za izgradnju i eksploataciju podzemnog skladišta registrovano je u februaru prošle godine. 

    Podzemno skladište Banatski dvor biće izgrađeno na istoimenom iscrpljenom nalazištu 60 kilometara severoistočno od Novog Sada, podseća ruska državna agencija Itar Tas.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE