Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Selo Mazarać dobilo most posle 36 godina

    Ministar odbrane Dragan Šutanovac i rukovodstvo lokalne samouprave Vladičinog Hana predali su na upotrebu meštanima sela Mazarać novosagrađeni most na koji se čekalo 36 godina.

    Most su izgradili pripadnici inženjeri četvrte brigade Kopnene vojske Srbije, a kako je Šutanovac naveo, vrednost mosta i radova je oko 30 miliona dinara.

    Šutanova je rekao da se nalazi na Jugu Srbije gde je odziv mladih ljudi za pristupanje Vojsci Srbije najveći i da ovakvim angažovanjem vojske ona opravdava visok nivo poverenja koji uživa među grajdnima.

    Ministar je podsetio da je vojska u protekloj godini učestvovala u rekonstrukciji i izgradnji puteva u Novom Pazaru, Sjenici, Prokuplju i Vladičinom Hanu, i da je gradila ili rekonstruisala mostove u Sjenici, Svilajncu, Despotovcu i danas u Vladičinom Hanu, da je bila angažovana na poplavljenim i ugroženim područjima u Brodarevu, Kraljevu, Ljuboviji, Trgovištu.

    Šutanovac je napomenuo da se mostom u opštini Vladičnin Han spajaju obale i olakšava svakodnevni život građana.

    Govoreći o prioritetima Vojske Srbije u narednom periodu, Šutanovac je rekao da je to dalji proces profesionalizacije i modernizacije, kao i obuka onih koji se prijavljuju za dobrovoljno služenje, ali i profesionalni rad u vojšci.

    U osvrtu na upravo zavrsenoj startegijskoj vojnoj konferenciji održanoj u Beogradu, Šutanovac je rekao da kao što mostovi spajaju obale, takvi skupovi Srbiju spajaju sa svetom.

    Na pitanje novinara o preduzimanju mera za dekontaminaciju bombardovanih podruučja osiromašenim uranijumom na jugu Srbije, Šutanovac je rekao da sa partnerima iz NATO Srbija razgovara otvoreno i da je Srbija dobila spisak lokacija gde je takva municija upotrebljena, kao i da ima kapacitete da te probleme reši.

    Most u selu Mazarać povezuje više sela sa područja opština Vranje i Vladični Han, dužine je 30 metara, korisne širine 3,6 metara i realne nosivosti od oko devet tona.

    Most je izgrađen za sedam dana, a investitor na radovima je bila opština Vladični Han.

    Svečanosti predaje mosta na uporebu prisutvovali su i načelnik generalštaba Vojske Srbije generala Miloje Miletić, komandanat Kopnene vojske general potpukovnik Ljubiša Diković sa saradnicima, kao i predstavnici opština Vladičin Han i Vranje.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE