Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poskupljuje fiksna telefonija

    Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da će povećati cenu pretplate za fiksni telefon sa 388 na 430 dinara, kao i da će promeniti cenu lokalnog i međumesnog saobraćaja, a po odluci Republičke agencije za elektronske komunkacije (Ratel).


    U saopštenju Telekoma Srbija se navodi da će korisnike o svim detaljima novih tarifa obavestiti najmanje mesec dana pre primene, u skladu sa zakonom, ali i kada se u kompaniji upoznaju sa njima.

    „Ratel nas je danas obavestio o odluci kojom se Telekom Srbija obavezuje da poveća cenu mesečne pretplate za fiksni telefonski priključak sa 388 na 430 dinara kao i da promeni cene lokalnog i međumesnog saobraćaja“, stoji u saopštenju.

    Iz Telekoma podsećaju da Plan poslovanja za 2011.godinu nije predvideo povećanje cena, niti je traženo njihovo povećanje.

    “Naprotiv, naš Upravni odbor je sredinom aprila odbio predlog Ratela da razmotri novo povećanje cena i zatražio dodatno objašnjenje od regulatornog tela. Iz Ratela je usmeno objašnjeno da su poskupljenja neizbežna radi obezbeđivanja uslova za rad i poslovanje stranih investitora, koji su novi operatori fiksne telefonije, odnosno da liberalizacija tržišta neizbežno dovodi do uspostavljanja ekonomskih cena’, navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE