Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Osnovana Unija diskografa Srbije

    Unija diskografa Srbije (UDS) saopštila je danas da je u sredu održana njena osnivačka skupština u prostorijama Organizacije proizvođača fonograma Srbije (OFPS) u Beogradu.
     
    „Uniju je osnovalo 20 eminentnih muzičkih izdavača, a očekuje se da će pristupiti i svi ostali srpski diskografi kojima je u interesu da postanu deo civilizovane muzičke Evrope, i koji imaju za cilj promovisanje vrednosti snimljene muzike u čitavom svetu“, kaže se u saopštenju.

    Novoosnovana UDS je najavila da će joj kao nevladinoj organizaciji cilj biti unapređivanje diskografske delatnosti u Srbiji, edukacija građana o značaju diskografije i muzike, i jačanje zakonskih prava diskografa.

    Uz to UDS će lobirati kod relevantnih institucija zarad ostvarivanja interesa diskografa i „boriti se protiv piraterije i za očuvanje muzike na ovim prostorima“.

    Osnivači UDS su „City Records”, “Mascom EC”, „Metropolis“, „Grand produkcija“, „Gold audio video“, „Hi Fi centar rekords plus“, „ITMM produkcija“, „Multimedia records“, „Centroscena“ i „Take it or leave it”.

    Osnivači su i „Dallas records”, „Music Star Production”, „Diskos“, „Jugodisk“, „Power Music Label”, „Lucky Sound”, „ZAM“, „Mega sound“, „Kaap VS“ i „Kopernicus records“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE