Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Roman Bekima Fehmijua najprodavaniji na sajmu u Prištini

    Memoarsko delo glumca Bekima Fehmijua „Blistavo i strašno“ proglašeno je danas za najprodovaniju knjigu na 13. Paneir sajmu knjiga u Prištini.


    Prema podacima organizatora, za prva tri dana sajma prodato je oko 250 primeraka Fehmijuove knjige sećanja na detinjstvo provedeno u Bosni, Albaniji i na Kosovu, do prijemnog ispita na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti.

    Kako je naveo koordinator sajma Besijan Zenelji, broj kupljenih knjiga dokaz je da je prištinska publika dočekala Fehmijuovo delo veoma srdačno.

    „Knjiga je neverovatno tražena. Svaki drugi posetilac sajma je izašao s tom knjigom u ruci. Fehmijuov autobiografski roman po prvi put je objavljen na albanskom jeziku, posle njegovog prvog izdanja na srpskom 2001. (Samizdat B92)“, rekao je Zenelji kosovskim elektronskim medijima.
     
    Fehmiju je preminuo prošle godine, a kritika njegovo delo ocenila kao dokumentarni roman.
     
    Behim Fehmiju je proslavljeni glumac koji je vrhunac karijere dostigao tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, a jedno od najupečatljivijih glumačkih ostvarenja imao je u filmu Aleksandra Petrovića „Skupljači perja“, koji je i nagradjen Zlatnom palmom na festivalu u Kanu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE