Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Karneks gradi postrojenje za preradu otpadnih voda

    Kompanija „Karneks“ u Vrbasu počela je da gradi postrojenje za tretman otpadnih voda, čime će znatno doprineti rešavanju višedecenijskog problema zagađenja Velikog bačkog kanala, istaknuto je danas prilikom posete predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića toj industriji mesa i mesnih prerađevina.

     
    To postrojenje, vredno ukupno više od dva miliona evra, trebalo bi da bude u funkciji do kraja ove godine, a iduće bi trebalo da bude završen i centralni kolektor prečišćavanje otpadnih voda u vrbaskoj opštini, čime će se steći uslovi za čišćenje tog najzagađenijeg vodotoka u Evropi.
     
    Pajtić je istakao da je i pokrajina spremna da učestvuje u rešavanju tog ekološkog problema, kao i da podrži „Karneks“ u otvaranju novih radnih mesta.
     
    On je naglasio da je većinski vlasnik te mesne industrije, britanski Investicioni fond „Ašmor“, pokazao da veoma dobro posluje na našem tržištu i dodao da se razmatra mogućnost za preuzimanje i nekih drugih preduzeća u kojima je privatizacija bila neuspešna.
     
    Generalni direktor „Karneksa“ Hju Mekrejnolds je obavestio goste iz pokrajine i opštine da je, u okviru ambicioznog investicionog plana te kompanije, oko 3,5 miliona evra namenjeno unapređenju zaštite životne sredine i napomenuo da su za izgradnju ovog postrojenja angažovane firme iz Srbije.
     
    „Karneks“ je osnovan 1958. godine, 2006. ga je preuzeo „Ašmor“ i danas ima 1.700 zaposlenih i još 200 radnika u koopetarivnim poslovima, tako da gotovo 2.000 porodica živi od te fabrike, koja 20 odsto svoje proizvodnje izvozi.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE