Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NBA: Majami poveo

    Košarkaši Majamija pobedili su Dalas u prvom meču velikog finala NBA lige sa 92:84 i poveli sa 1:0 u seriji.
     
    Ponovo je „velika trojka“ Hita bila najzaslužnija za trijumf. Džejms je ubacio 24 poena, Vejd je imao dva manje, a Boš je meč završio sa 19 poena.
     
    Najefikasniji igrač meča bio je Dirk Novicki sa 27 poena, ali nije imao podršku saigrača. Samo su još dvojica igrača Dalasa imala dvocifrene učinke. Teri je postigao 12, a Merion 16 uz 10 skokova. Podbacio je Peđa Stojaković koji se nije upisao u strelce.
     
    Naš igrač je na terenu proveo nepunih 15 minuta i za to vreme je tri puta šutirao iz igre, sve za tri poena. Uspeo je da ukrade dve lopte i da napravi tri prekršaja.

    Da zlo bude gore po tim iz Teksasa, najbolji igrač Dirk Novicki povredio je tetivu srednjeg prsta na levoj ruci, zbog čega će do kraja serije morati da nosi zaštitu.

    Dalas je uspeo da zadrži ekipu Majamija na samo 38 odsto šuta iz igre, što je drugi najlošiji procenat tog tima u plej ofu, ali ni to nije pomoglo.

    „Mi smo tim veterana, ali nema predaje. Zato u četvrtak moramo da damo sve od sebe Ako kao gosti uspemo da pobedimo, bićemo veoma zadovoljni trenutnim skorom od 1:1, jer se serija onda seli u Dalas“, rekao je Novicki.
     

    Meč broj dva igra se u četvrtak u Majamiju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE