Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Završen „Komedija fest 2011“

    Proglašenjem pobednika, u nedelju uveče u Domu omladine u Zvorniku završen je drugi pozorišni festival „Komedija fest 2011“, koji je trajao osam dana.
     
    Za najbolju predstavu žiri je proglasio komediju Branislava Nušića „Narodni poslanik“ pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja. Reč je o moderno urađenom čitanju Nušićevog komada, u adaptaciji i režiji Saše Stojkovića.

    Direktor Doma omladine u Zvorniku Dušan Petrović rekao je na zatvaranju festivala da će nagrada „Zlatni aplauz“ pobedničkom ansamblu biti uručena na manifestaciji „Zvorničko kulturno leto“, koja se održava od 2. do 8. avgusta, kada će pozorište „Bora Stanković“ ponovo izvesti ovu predstavu.
     
    Ranije u nedelju uveče, u takmičarskom delu programa Satirično kazalište mladih iz Slavonskog Broda izvelo je predstavu „Dekameron“ Đovanija Bokača, dok je van konkurencije pozorište mladih DIS iz Banjaluke odigralo komediju „Preljubnici“, po tekstu Siniše Tesanovića.

    U konkurenciji za nagradu bila su pozorišta iz Banjaluke, Bijeljine i Prijedora (RS), Vranja (Srbija), Kolašina (Crna Gora) i Slavonskog Broda (Hrvatska).

    Organizator je bio Dom omladine, a pokrovitelj Opština Zvornik.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE