Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Laibach zvezde Fusion bine na Exitu

    Jedna od najvećih bina EXIT festivala, koja je do sada publici predstavila na desetine zanimljivih izvođača iz regiona i sveta, i ove godine će biti okupljalište velikog broja posetilaca, sa još raznovrsnijim rogramom, saopštili su organizatori.
     
    I ove godine Fusion bina predstaviće veliki broj domaćih bendova i izvođača iz regiona. Pored već potvrđenih domaćih izvođača, nova imena na EXIT-u su Eva Braun, Veliki prezir, Nežni Dalibor, Multietnička atrakcija i Ola Horhe. Skoro svi domaći bendovi koji nastupaju na Fusion bini su i izvođači sa EXIT etikete čiji se albumi mogu besplatano preuzeti na sajtu exitmusic.tv.

    Kontroverzni slovenački bend Laibach postoji preko 30 godina i tokom svog toga vremena koristili su muziku za prenošenje svojih radikalnih poruka, šokirali, kritikovali savremeno društvo i – bili obožavani. Avangardni muzički provokatori nakon 20 albuma i svirke na u Novom Sadu 2005. ponovo dolaze u Novi Sad, a Iz Slovenije će im se pridružiti i pop kvartet Leeloojamais.

    Iz Hrvatske dolaze Overflow, indie punk bend koji spada u najuspešnije sastave jugoistočne Evrope i Damir Urban sa svojim bendom Urban&4.

    Iz Makedonije stiže ska-punk bend sa reggae, latino i folk uticajima, Superhiks. Šestočlani sastav krajem ove godine predstaviće i novi album, amoguće je da će deo, predstaviti i na EXIT-u. Uz njih , na Fusion bini nastupiće i kultni makedonski rokenrol bend, Mizar.

    Na Fusion dolazi i bugarski sastav Tri-O-Five. Njihova muzika se može definisati kao fuzija hausa, fanka, džeza i soula, pod uticajem različitih muzičkih pozadina i iskustava članova. Ono što je u većoj meri odgovorno za njihovu popularnost jeste energičan lživi nastup sa naglašenim vokalima.

    Bendovima iz EX-YU zemalja na Fusion bini će praviti društvo i holandski sastav De Staat, kao i ruski Messer Chups De Staat je počeo kao „one man“ projekat holandskog pevača i kompozitora Torre Florima, koji se zajedno sa prvim albumom pod nazivom „Wait For Evolution“ proširio u ceo bend koji je ubrzo nakon svog osnivanja postao jedan od najuzbudljivijih novih rok sastava u Holandiji. Messer Chups je ruski duet koji stvara interesantan rok kolaž specifičnih zvukova, poput džeza, cirkuske muzike, istočnoevropskie muzike iz crtanih filmova i muzike iz filmova američke B produkcije.

    Nastupe na Fusion bini i ove godine već su potvrdili i Kandžija, Svi na pod! , Killo Killo Banda, Irie FM, The Good Guys i Ringišpil.

    EXIT festival održaće se od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE